Over Varela Law

Over Varela Law

Varela Law is gevestigd in hartje Rotterdam en wordt gerund door Landine Varela. Landine Varela is sinds januari 2014 advocaat en heeft sinds de start van haar carrière een focus op het intellectuele eigendomsrecht. Daarnaast adviseert zij kleinere en grotere ondernemingen over verschillende aspecten die bij het ondernemerschap komen kijken. 

Denk hierbij aan het opstellen van algemene voorwaarden, het adviseren over en opstellen van overeenkomsten en advisering over geschillen die voortvloeien uit overeenkomsten of anderszins. Waar de expertise van Landine ophoudt, heeft zij de beschikking tot een omvangrijk netwerk van advocaten en juristen waarmee zij op verschillende specialismen samenwerkt.

Landine is in 2012 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voordat zij Varela Law oprichtte, heeft Landine acht jaar lang bij verschillende advocatenkantoren in Rotterdam en Amsterdam gewerkt, van zeer klein en gespecialiseerd naar middelgroot full-service kantoren naar een groot internationaal kantoor met vele vestigingen wereldwijd.

In deze periode heeft zij een zeer gevarieerde groep cliënten bediend: van eenmanszaken en start-ups die advies wilden of onbedoeld in een geschil verwikkeld waren geraakt tot middelgrote ondernemingen die hulp nodig hadden bij de bescherming van hun intellectueel eigendom en grote multinationals die high profile procedures voerden tegen andere multinationals.

Hierdoor is Landine gewend om haar dienstverlening af te stemmen op de specifieke cliënt: een starter zonder juridische kennis vergt een andere benadering dan de bedrijfsjurist van een groot bedrijf. In beide gevallen spreekt Landine altijd de taal van de cliënt, ongeacht wie het is.

Door de jarenlange ervaring van Landine Varela op het gebied van intellectueel eigendomsrecht biedt Varela Law juridisch advies op het hoogste niveau, maar voor een betaalbaar tarief. Landine heeft een marktconform uurtarief en werkt zo veel mogelijk met vaste prijsafspraken of prijsinschattingen vooraf.

Lidmaatschappen en cursussen

Landine is lid van de Benelux-Vereniging voor Merken en Modellen (BMM).
In 2017 heeft zij met succes de VIEPA-verdiepingscursus: procederen in IE-zaken afgerond aan de Universiteit Leiden en in 2023 start zij met de intensieve S.K. Martens Academie om haar kennis van het intellectuele eigendomsrecht nog verder uit te diepen.

Ervaring

Een greep uit de zaken die Landine heeft gevoerd (alleen of in een team):

– Namens de bedenker van een werkwijze voor het kleuren van orchideeën, die daarvoor octrooi heeft verkregen, opgetreden tegen diverse inbreukmakers. Tegen een tweetal concurrenten is jarenlang geprocedeerd cq wordt nog steeds geprocedeerd.
Meer info via hortipoint.nl 

– Namens de eigenaar van een snackbar in Goes geprocedeerd over het normaal gebruik van zijn merk WENDY’S, een procedure die door het Amerikaanse Wendy’s International is gestart.
Meer info via businessinsider.nl

– Namens een wereldwijd actief cosmeticabedrijf geprocedeerd over merkinbreuk op de woordmerken van Rituals.
Meer info via rechtspraak.nl

– Namens een auteursrechthebbende op foto’s opgetreden tegen tientallen erfgoedinstellingen die zonder zijn toestemming zijn werken digitaliseerden. Tegen één specifieke erfgoedinstelling is daadwerkelijk geprocedeerd.
Meer info via ie-forum.nl

– Namens de marktleider op het gebied van laden en lossen, die door een concurrent beschuldigd werd van auteursrechtinbreuk en slaafse nabootsing, geprocedeerd over de vormgeving van een vrachtwagenblokkeringssysteem.
Meer info via rechtspraak.nl  

– Namens een multinational tegen een andere multinational geprocedeerd over vergelijkende reclame m.b.t. elektrische tandenborstels.
Meer info via businessinsider.nl

Artikelen

Artikelen

Heksen versus Witte wieven

Het heeft IE-land in 2015 wel even bezig gehouden: de smaak van de bekende smeerdip Heksenkaas. Waar de voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag in

Lees Meer >

Contactformulier